Вестник МГТУ, 2021, Т. 24, № 3.
Вестник МГТУ. 2021. Т. 24, № 3. С. 306-312. DOI: https://doi.org/10.21443/1560-9278-2021-24-3-306-312 Скальный А. А. Физическая активность и обмен микроэлементов // Микроэлементы в медицине. 2020. Т. 21, № 2. С. 3-12. DOI: https://doi.org/10.19112/2413-6174-2020-21-2-3-12. Скурихин И. М., Тутельян В. А. Руководство по методам анализа качества и безопасности пищевых продуктов. М. : Брандес : Медицина, 1998. 342 с. Сучкова Е. В. Физико-химические и органолептические показатели желейного десерта на основе творожной сыворотки при внесении в рецептуру пюре облепихи // Научный журнал молодых ученых. 2020. № 2(19). С. 105-108. Тринеева О. В., Рудая М. А., Сливкин А. И., Дубовицких М. А. Исследование профиля свободных аминокислот плодов облепихи крушиновидной различных сортов методом тонкослойной хроматографии // Сорбционные и хроматографические процессы. 2020. Т. 20, № 2. С. 277-283. DOI: https://doi.org/10.17308/ sorpchrom.2020.20/2783. Хасенова А. Б., Аралбаева А. Н., Утегалиева Р. С., Маматаева А. Т. [и др.]. Облепиха крушиновидная (Hippophae rhamnoides L.) - источник биоактивных веществ // Вестник Алматинского технологического университета. 2020. № 1. С. 82-88. Щербаков А. В., Рахматуллина С. Р., Чистякова-Мавлетова М. В., Усманов И. Ю. Изменчивость антиоксидантной активности можжевельника казацкого в градиенте содержания ионов меди на Южном Урале // Вестник Башкирского университета. 2013. Т. 18, № 4. С. 1081-1084. Araya-Farias M., Makhlouf J., Ratti C. Drying of seabuckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berry: Impact of dehydration methods on kinetics and quality // Drying Technology. 2011. Vol. 29, Iss. 3. P. 351-359. DOI: https://doi.org/10.1080/07373937.2010.497590. Barl B., Akhov L., Dunlop D., Jana S. [et al.]. Flavonoid content and composition in leaves and berries o f sea buckthorn (Hippophae spp.) of different origin // Acta Horticulturae. 2003. Vol. 626. P. 397-405. DOI: https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2003.626.55. Kim J.-S., Kwon Y.-S., Sa Y.-J., Kim M.-J. Isolation and identification of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) phenolics with antioxidant activity and a-glucosidase inhibitory effect // Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2011. Vol. 59, Iss. 1. P. 138-144. DOI: https://doi.org/10.1021/jf103130a. Zhang W., Zhao J., Wang J., Pang X. [et al]. Hypoglycemic effect o f aqueous extract o f seabuckthorn (Hippophae rhamnoides L.) seed residues in streptozotocin-induced diabetic rats // Phytotherapy Research. 2010. Vol. 4, Iss. 2. P. 228-232. DOI: https://doi.org/10.1002/ptr.2917. References Akimov, M. Yu. 2020. New selection and technological criteria for evaluating fruit and berry products for the industry of healthy and dietary nutrition. Problems o f Nutrition, 89(4), pp. 244-254. DOI: https://doi.org/ 10.24411/0042-8833-2020-10057. (In Russ.) Akimov, M. Yu., Bessonov, V. V., Kodentsova, V. M., Eller, K. I. et al. 2020. Biological value of fruits and berries of Russian production. Problems o f Nutrition, 89(4), pp. 220-232. DOI: https://doi.org/10.24411/ 0042-8833-2020-10055. (In Russ.) Borisova, A. V., Ruzyanova, A. A., Tyaglova, A. M., Polikarpova, K. V. 2020. The use o f berry raw materials in the technology of soft cheese for functional purposes. Food Processing: Techniques and Technology, 50(1), pp. 11-20. DOI: https://doi.org/10.21603/2074-9414-2020-1-11-20. (In Russ.) Byvalets, O. A. 2017. Technology for the production of bread with increased vitamin value. Technologies o f fo o d and processing industry o fA IC - healthyfood, 2(16), pp. 49-52. (In Russ.) Goremykina, N. V., Vereshchagin, A. L., Bychin, N. V., Koshelev, Yu. A. 2015. Comparison of the triglyceride composition of sea buckthorn oil in the Altai Territory by the method of differential scanning calorimetry. Food Processing: Techniques and Technology, 2(37), pp. 104-109. (In Russ.) Dobrovolsky, V. V. 2003. Fundamentals o f biogeochemistry. Moscow. (In Russ.) Egorova, E. Yu. 2018. Use o f dried sea buckthorn and lingonberry in cupcake technology. Khleboprodukty, 7, pp. 40-43. (In Russ.) Zemtsova, A. Ya., Zubarev, Yu. A., Gunin, A. V. 2019. Tocopherols of fruit pulp of four subspecies of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) in the forest-steppe conditions of the Altai Territory. Chemistry o f Plant Raw Material, 1, pp. 147-153. DOI: https://doi.org/10.14258/jcprm.2019014256. (In Russ.) Ilyin, V. S., Ilyina, N. A. 2012. Selection and cultivar study of blue and sea buckthorn honeysuckle in the Southern Urals. VestnikRossiyskoy akademii sel'skokhozyaystvennykh nauk, 6, pp. 33-35. (In Russ.) Ilyina, N. A., Ilyin, V. S. 2017. Some features of sea buckthorn pollination in the Southern Urals. Vestnik Bashkirskogo gosudarstvennogo agrarnogo universiteta, 2(42), pp. 105-108. (In Russ.) Kodentsova, V. M., Risnik, D. V. 2018. Tocopherols: Biological role, criteria for vitamin supply, physiological needs of the body and recommended consumption rates. Nutrition, 8(2), pp. 22-31. DOI: https://doi.org/ 10.20953/2224-5448-2018-2-22-31. (In Russ.) 311
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzNzYz