Вестник МГТУ. 2020, Т. 23, № 3.

Вестник МГТУ. 2020. Т. 23, № 3. С. 302-312. DOI: 10.21443/1560-9278-2020-23-3-302-312 Fig. 4. Results o f determining the dynamic viscosity o f CSB from Thorny Skate cartilage with the addition o f food gelatin using the calculation method (using the formula ц = v • p, where v is the kinematic viscosity, m2/s; p is the density, kg/m3; ц is the dynamic viscosity, Pascals) Рис. 4. Результаты определения динамической вязкости ХСБ из хрящей ската звездчатого с добавлением пищевого желатина расчетным методом (по формуле ц = v • p, где v - кинематическая вязкость, м2/с; p - плотность, кг/м3; ц - динамическая вязкость, П а с ) Fig. 5. Results o f EC CSB determination from Thorny Skate cartilage with the addition o f food gelatin: blue - control; red - broth with gelatin Рис. 5. Результаты определения ЭС ХСБ из хрящей ската звездчатого с добавлением пищевого желатина: синяя линия - контроль, красная линия - бульон с желатином 307

RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzNzYz