Вестник МГТУ. 2019, Т. 22, № 3.
Библиографический список Австриевских А. Н., Вековцев А. А., Позняковский В. М. Продукты здорового питания: новые технологии, обеспечение качества, эффективность применения : [монография]. Новосибирск : Сибирское университетское изд-во, 2005. 416 с. Герасименко Н. Ф., Позняковский В. М., Челнакова Н. Г. Методологические аспекты полноценного, безопасного питания: значение в сохранении здоровья и работоспособности // Человек. Спорт. Медицина. 2017. Т. 17, № 1. С. 79-86. DOI: https://doi.org/10.14529/hsm170108. Позняковский В. М. Эволюция питания и формирования нутриома современного человека // Индустрия питания. 2017. № 3 (4). С. 5-12. Спиричев В. Б., Трихина В. В. Биохимическая характеристика эссенциальных нутриентов как научная основа для определения функциональных свойств специализированных продуктов и механизмов их действия на обменные процессы // Человек. Спорт. Медицина. 2017. Т. 17, № 2. С. 5-19. DOI: https://doi.org/10.14529/hsm170201. Спиричев В. Б., Шатнюк Л. Н., Позняковский В. М. Обогащение пищевых продуктов витаминами и минеральными веществами. Наука и технология / под общ. ред. В. Б. Спиричева. Новосибирск : Сибирское университетское изд-во, 2004. 548 с. Тутельян В. А., Спиричев В. Б., Суханов Б. П., Кудашева В. А. Микронутриенты в питании здорового и больного человека : [монография]. М. : Колос, 2002. 424 с. Bao H. N. D., Ohshima T. Strategies to minimize oxidative deterioration in aquatic food products: Application of natural antioxidants from edible mushrooms // Lipid Oxidation. Challenges in Food Systems / eds.: A. Logan, U. Nienaber, X. (Shawn) Pan. AOCS Press, 2013. Chap. 11. P. 345-380. DOI: https://doi.org/10.1016/b978-0-9830791 -6-3.50014-x. Deng G.-F., Li S., Wu S., Xu X.-R. [et al.]. Natural antioxidants in food // Phytochemicals. Occurrence in Nature, Health Effects andAntioxidant Properties / ed.: H.-X. Kuang. Nova Science Pub Inc, 2013. P. 147-174. Surai P. F., Fisinin V. I. Natural antioxidants and stresses in poultry production: From vitamins to vitagenes // XXV World's Poultry Congress, Beijing, China, 5-9 September 2016. World's Poultry Science Association, 2016. P. 116-121 (L22). References Avstrievskih, A. N., Vekovtsev, A. A., Poznyakovsky, V. M. 2005. Healthy products: New technology, quality assurance, efficiency of application. Monograph. Novosibirsk, Sib. Univ. publishing house. (In Russ.) Gerasimenko, N. F., Poznyakovsky, V. M., Chelnakova, N. G. 2017. Methodological aspects of a complete, safe food: The value in preserving health. Human. Sport. Medicine, 17(1), pp. 79-86. DOI: https://doi.org/10.14529/hsm170108. (In Russ.) Poznyakovsky, V. M. 2017. Evolution of nutrition and formation of modern man's nutriom. Food Industry, 3, pp. 5-12. (In Russ.) Spirichev, V. B., Trikhina, V. V. 2017. Biochemical characteristics of essential nutrients as a scientific basis for determining the functional properties of specialized products and their mechanisms of action on metabolic processes. Human. Sport. Medicine, 17(2), pp. 5-19. DOI: https://doi.org/10.14529/hsm170201. (In Russ.) Spirichev, V. B., Shatnyuk, L. N., Poznyakovsky, V. M. 2004. Enrichment of food products with vitamins and minerals. Science and technology. Novosibirsk, Sib. Univ. publishing house. (In Russ.) Tutelian, V. А., Spirichev, V. B., Sukhanov, B. P., Kudasheva, V. А. 2002. Micronutrients in nutrition of healthy and sick person. Monograph. Мoscow, Kolos. (In Russ.) Bao, H. N. D., Ohshima, T. 2013. Strategies to minimize oxidative deterioration in aquatic food products: Application of natural antioxidants from edible mushrooms. Lipid Oxidation. Challenges in Food Systems, eds.: A. Logan, U. Nienaber, X. (Shawn) Pan. AOCS Press, Chap. 11, pp. 345-380. DOI: https://doi.org/10.1016/b978-0-9830791 -6-3.50014-x. Deng, G.-F., Li, S., Wu, S., Xu, X.-R. et al. 2013. Natural antioxidants in food. In Phytochemicals. Occurrence in Nature, Health Effects and Antioxidant Properties, ed.: H.-X. Kuang. Nova Science Pub Inc, pp. 147-174. Surai, P. F., Fisinin, V. I. 2016. Natural antioxidants and stresses in poultry production: From vitamins to vitagenes. XXV World’s Poultry Congress, Beijing, China, 5-9 September 2016. World's Poultry Science Association, pp. 116-121 (L22). Сведения об авторах Позднякова Ольга Георгиевна - ул. Карла Маркса, 12, г. Кемерово, Россия, 650021; Кузбасская государственная сельскохозяйственная академия, канд. техн. наук, доцент; e-mail: 79502628552@ya.ru, ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7599-0676 Olga G. Pozdnyakova - 12 Karl Marks Str., Kemerovo, Russia, 650021; Kuzbass State Agricultural Academy, Cand. Sci. (Engineering), Associate Professor; e-mail: 79502628552@ya.ru, ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7599-0676
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTUzNzYz